NOVOSTI

Društvo turističkih vodiča Korčule je u subotu, 24.10. u Centru za kulturu u Korčuli je uz poštivanje svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo organiziralo predavanje na temu ˝Korčulanski urbanizam i arhitektura stanovanja˝. Večer je otvorila predsjednica Društva Stanka Amadeo koja je pozdravila nazočne, zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji te zamolila gradonačelnika g. Andriju Fabrisa da kaže nekoliko prigodnih riječi budući je veliki zaljubljenik u povijest  grada Korčule te velika potpora u svim projektima koje Društvo turističkih vodiča Korčule organizira.

 Gost predavač je bio dr. sc. Goran Nikšić kojeg je predstavila ravnateljica Gradskog muzeja Korčule Marija Hajdić. Kao dugogodišnji konzervator provodio je konzervatorske radove na katedrali sv. Marka, ciboriju Marka Andrijića, palačama Arneri i Gabrielis, sklopu Golubović te zidinama i kulama.

 Svojim predavanjem g. Nikšić  je poveo sve prisutne u vrijeme izgradnje grada i njegovih obrambenih utvrda te otkrio puno zanimljivih informacija. Od toga da su svi stari krovovi u Korčuli napravljeni pod kutom od 33°, da je grad proširen prema zapadu za jedan red kuća, najvjerojatnije nakon Aragonske opsade 1483. g. do organizacije stanovanja.

Ovo predavanje je bilo prvo u nizu koje Društvo turističkih vodiča Korčule planira organizirati u suradnji s g. Nikšićem, a sve u cilju približavanja povijesti grada  Korčule njegovim stanovnicima.

Supported by Croatian tourist board              Member of WFTGA 

ZAJEDNICA DRUŠTAVA


TURISTIČKIH VODIČA HRVATSKE

E mail : touristguides.croatia@gmail.com

Mobile: 098/ 198 88 48

AUTORI FOTOGRAFIJA