NOVOSTI

Poštovani, 

 iznimna nam je čast pozvati Vas,  dana 12.siječnja 2020.godine (nedjelja)
s početkom u 12,00 sati u 46 gradova Republike Hrvatske   (detaljne informacije u privitku) da budete naš gost i pridružite se besplatnim stručnim razgledima licenciranih turističkih vodiča
 
Otkrijte svoj grad i sve skrivene priče koje priča. 
 
"Upoznaj svoju zemlju" ❤
 
Projekt uz podršku Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 
 
Zahvaljujući volonterima proračun projekta je 0,00 kn i beskonačno puno ljubavi i volje . Jako bi nam značila i Vaša podrška i Vaša dobra volja pridružiti nam se u nedjelju. 
---
U sklopu trećeg izdanja projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, dana 12. siječnja 2020. godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri.
Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u 46 gradova , a sva vođenja uz turističke vodiče počet će u isto vrijeme.
 
Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.
 
Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način nastojimo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje. 
 
 
Ujedno smo htjeli istaknuti važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) , a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj, kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče.
Vjerujemo kako će pravilnici biti sastavljeni postujući nacionalne i gospodarske interese Hrvatske, ali i nas vodiča, profesionalaca i malih poduzetnika, čija je egistencija lakosmislenom i neprilagođenom liberalizacijom tržišta ugrožena. Zalažemo se  za poštivanje tržišnih pravila EU, no mislimo kako je i potrebno voditi računa o specifičnostima svake zemlje članice i važnosti turizma u ukupnom gospodarstvu RH, što i predstavlja dio suvereniteta  koji su  Hrvati tisuću godina sanjali i izborili se za  Lijepu našu.
 
Sretan Vam Dan međunarodnog priznanja Hrvatske i dobro nam došli! 
 

Supported by Croatian tourist board              Member of WFTGA 

ZAJEDNICA DRUŠTAVA


TURISTIČKIH VODIČA HRVATSKE

E mail : touristguides.croatia@gmail.com

Mobile: 098/ 198 88 48

AUTORI FOTOGRAFIJA